Materialer og teknologi

Sans for detaljen – øje for æstetik!

Hjørring Dental Laboratorium har en politik og følger EU direktiv 2007/47/EF for medicinsk udstyr, som påkræver et samarbejde med producenter, som leverer CE godkendte materialer, har indført miljøgodkendte laboratorieprocedurer og certificerede arbejdssikkerhedsforhold, samt bedst mulige CO2 neutrale produktion-, transport- og forsendelsesydelser. Hos Hjørring Dental Laboratorium stræber vi efter at være med på de nyeste teknologier. Vi er derfor altid i løbende kontakt med leverandører, så vi altid er på front med nyheder og forbedringer til vores produktion.

Materialer

Vi arbejder med mange typer af materialer såsom gips, voks, komposit, porcelæn, zirkon, guld ædelmetaller, stål, akryl og organiske opløsninge midler. Alle materialerne har forskellige egenskaber, som kræver viden om hvordan de opfører sig individuelt og i samspil med andre materialer. Viden om hvad der sker ved opvarmning, uvidelseskofficienter , hårhed og standarder, smelteintervaller, ekspansioner og generel viden om kemi og fysik for at kunne behandle materialerne korrekt uden at skade deres ydeevne. Materialerne kan være sundhedsskadelige under forarbejdning og derfor kræves der et højt arbejdmiljø som vi ønsker at hæve er absolut i top på vores laboratorium.

Maskiner

Vi har mange maskiner på vores klinik og laboratorium. Mange af dem bliver brugt i produktionen, som f.eks. slibere som håndmotorer og pudsemaskiner, støbeapparater, presse-maskiner, udbrændnings ovne og porcelænsovne. Men vi har også større maskiner, som vi kort her vil nævne; Vi har en Biomet® fra Nobel Biocare/Biomet 3i, Inc. og producerer i dag på den nyeste Nobel Procera® 2G CAD/CAM scanner fra Nobel Biocare, du kan læse mere om vores nye Procera scanner: her. Vi har haft flere Nobel Biocare scannere siden 2002. Ligeledes har vi en maskine fra Heereus til induktionsstøbning og til at producere Duraflex™ tandproteser, den har vi en fra Myerson. Naturligvis har vi også en D810 3D og TRIOS® scanner fra 3Shape. Vi har stregkode scannere som benyttes i alle faser af produktion, pakning og forsendelse. Vi har naturligvis en del IT og kommunikationsudstyr, som vi løbende opgraderer. Læs mere om vores maskiner under menupunktet “kompetencer“.

Slide17Slide15Slide16