Kompetencer

Sans for detaljen – øje for æstetik!

I moderne odontologi findes der efterhånden rigtig mange former for protetik, og hos Hjørring Dental Laboratorium arbejder vi dagligt med langt de fleste typer, det gælder både inden for aftagelig og fast protetik. Al dette arbejde kræver stor præcision og omhu, og detaljer ned til en tiendedel millimeter skal være helt på plads, så patienten ikke oplever gener, kan tygge bide naturligt sammen og har en høj grad af sikkerhed. Derudover har vi høj kompetance i fremstilling af både kroner og broer af typerne CrCo, Titanium og anatomiske. Deraf kommer vores motto: sans for detaljen – øje for æstetik!

Klinikken

Udover at være TRIOS® Ready Laboratory har vi en TRIOS scanner på klinikken og har efteruddannelser indenfor Nobel BioCare i Hands on Guided Surgery og Immediate Funktion. Hjørring Dental Laboratorium er Certificeret e.max® laboratorium af Ivoclar Vivadent. I foråret deltog vi i kursus vedr. non-invasive treatment med Creamed Ambarino® High-class.

På klinikken har vi en Aut. klinisk tandtekniker som modtager patienter og yder support til vores kunder. Derved kan vi yde større service og vejledning til patienter og tandlæger.

Patientsikkerhed

Hos Hjørring Dental Laboratorium er patientsikkerhed altid en kerneydelse. Det er ganske enkelt udgangspunktet for alt vores arbejde, uanset om det er kroner, proteser eller broer, at patienten ikke lider overlast ved at bruge vores produkter. Læs mere

Informations- og kommunikations teknologi

Vi benytter flere CAD/CAM programmer og software som NobelClinician® og NobelConnect™ til at designe og udvikle digitalt.

Vi har indført et digitalt kvalitetsstyringssystem som benytter stregkoder, sporing og batchstyringssystem, så vi har kontrol med vores produkter og materialer igennem alle processer. Med Sharepoint® og andet fra Microsoft er vi effektive og nemt i stand til at sikre dokumentation og holde styr på alle former for information. Vi benytter også Teamviewer til bl.a. kvalitetskontrol og fjernsupport.

Medarbejderkompetencer

Alle vores medarbejdere er derfor også et vigtigt aktiv og de har mange kompetencer, såvel fagligt som personligt. Flere af vores medarbejdere har samlet erfaring om fast og aftagelig protetik og været ansat i Hjørring Dental Laboratorium mere end 30 år i og selvom vi er en lille flok, så kan vi i det stille tælle omkring 90 års erfaring blandt nuværende medarbejderes i porcelænsarbejde. Medarbejdere deltager regelmæssigt i kurser og andre former for personlig og/eller faglig videreudvikling. Desuden lægger vi stor vægt på at have det bedste udstyr til rådighed og den løbende efteruddannelse af vores i forvejen dygtige medarbejdere har også altid haft høj prioritet. Vores medarbejdere og indehaver deltager aktivt i ekspertgrupper, fagråd og brancheforeninger, bl.a. er indehaveren af Hjørring Dental Laboratorium ApS, Marianne Krogsgaard valgt som Formand for brancheforeningen Danske Dental Laboratorier, General Sekretær for den Europæiske brancheorganisation FEPPD, Formand for Serviceerhvervenes Uddannelsessekretariats uddannelsesudvalg for tandteknik, medlem af Medicoindustriens ekspertgruppe for Dentalprodukter og medlem af Sundhedspolitisk udvalg i Dansk Erhverv og medlem af DSOI – Dansk Selskab for Oral Implantologi.

Hvis du vil vide mere om uddannelsen til Laboratorietandtekniker kan du læse mere på Undervisningsministeriets uddannnelsesguide ved at klikke her.

test test test test

Find os på www.3shapecommunicate.com

Præcision er nøgleordet, når det gælder dentalt arbejde. Sidder kronen ikke som den skal, mærker patienten det straks. Passer hakkerne ikke præcist til overtanden, bliver biddet forkert og ubehageligt. Vi skal have de bedste muligheder for at være helt præcise, og derfor arbejder vi med TRIOS® og digitale aftryk. Med TRIOS kan vi for eksempel skanne den oprindelige tand, så vi har en helt præcis digital målestok, når vi skal genskabe tandens overflade og facon på en krone.

TRIOS giver bedre præcision

Efter at have arbejdet med TRIOS et stykke tid efterhånden er vi hos Hjørring Dental Laboratorium ikke i tvivl om, at arbejdet med digitale aftryk giver en endnu højere grad af præcision end tidligere teknikker. Inden TRIOS scanner indtastes nogle oplysninger, for eksempel hvor i munden den pågældende tand skal være og hvilken type krone, der skal laves og i hvilke nuancer. Disse data kombineres med indskanningen og giver vores medarbejdere præcise anvisninger om, hvordan den pågældende protese skal udføres derefter.

Hvad kan du få ud af vores TRIOS?

Bestiller du eksempelvis en krone hos os, kan du være sikker på, at resultatet er præcis, som du har bestilt det. Forudsat at TRIOS får de rette oplysninger, for eksempel den rette nuance på tanden, vil kronen passe til patienten, og der er minimal risiko for gener. TRIOS kan naturligvis ikke skanne sig til at løse hele opgaven, det kræver stadig professionelle specialister, der kan håndtere dels TRIOS, dels den efterfølgende proces med at udarbejde kronen. De folk har vi naturligvis også hos Hjørring Dental Laboratorium.

Læs mere om TRIOS® ved at klikke her